≡ Menu

ΑΡΧΙΣΕ ΕΔΩ

Καλώς ήρθες στο blog μου!

Ψυχο-λογικό blog

Εδώ θα βρεις ενδιαφέροντα και ασυνήθιστα άρθρα, γραμμένα με στόχο να δώσουν μια οπτική διαφορετική από συνηθισμένη. Στόχος μου να απενοχοποιήσω τους ανθρώπους από όλους τους περιορισμούς που η κοινωνία μας επιβάλει.

Μια πιο πρακτική και χειροπιαστή προσέγγιση στην ψυχολογία, που μας αφορά άμεσα. Γιατί ποιο είναι το κέρδος από πράγματα που ακούγονται ωραία, αλλά είναι αδύνατον να εφαρμοστούν στην καθημερινότητα;

Δες αν θέλεις την ομιλία μου στο TEDx: Αντισυμβατική και ψυχο-λογική

Την ίδια προσέγγιση ακολουθώ και στα βιβλία μου.

Το πρώτο μου βιβλίο Ψυχο-λογικές Σχέσεις (μέση βαθμολογία αναγνωστών 9.4 με 65 κριτικές στα Public) είναι στην 6η χιλιάδα.

Κορυφαίο επιβεβαιωμένο σχόλιο αναγνώστη από το site του Ιανού:

Τόσο βαθύ, τόσο βοηθητικό και τόσο απενοχοποιητικό…

Αυτό το βιβλίο έχει πραγματικά κάτι το μοναδικό. Είναι σχεδόν αδύνατον να μην βρεις κάπου τον εαυτό σου. Το βιβλίο σε κάνει να καταλάβεις πράγματα τόσο βαθιά, που μπορεί να μην τα καταλάβεις διαβάζοντας πλήθος άλλων ψυχολογικών βιβλίων και το λέω όντας ψυχολόγος η ίδια. Είναι το μοναδικό βιβλίο μέχρι τώρα που θα μπορούσα να πω ότι σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί ίσως να αντικαταστήσει και τον ίδιο τον ψυχολόγο. 

Τα Ψυχο-λογικά Μυστικά που μακάρι να γνώριζα νωρίτερα (μέση βαθμολογία 9.5 με 52 κριτικές στα Public) είναι στην 5 χιλιάδα στον δεύτερο χρόνο κυκλοφορίας.

Κορυφαίο επιβεβαιωμένο σχόλιο αναγνώστη από τα Public:

Ένα ακόμα εξαιρετικό βιβλίο σαν και το προηγούμενο. Λέει πράγματα που σου αλλάζουν την κοσμοθεωρία και σε κάνουν να αλλάξεις τρόπο ζωής προς το καλύτερο (αν το θες, βέβαια). Ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα βιβλία αυτοβοήθειας. Εδώ πραγματικά είναι σαν να κάνεις συνεδρίες με ψυχολόγο.

psychologikes-sheseis-3rd-edition       Ψυχο-λογικό blog

Το νέο μου βιβλίο “Το Παράδοξο Μονοπάτι προς το Νόημα της Ζωής” είναι ένα αντισυμβατικό Ψυχο-λογικό βιβλίο που ήρθε για να ταράξει τα νερά της Ψυχολογίας, της Αυτοβελτίωσης και της…κοινής λογικής!

Ψυχο-λογικό blog

Από που να αρχίσεις τώρα…!

1. Ο απλούστερος τρόπος να αρχίσεις είναι να αφήσεις το email σου για να αρχίσεις να λαμβάνεις τα άρθρα 1 φορά την εβδομάδα

2. Ή μπορείς να δεις τα παρακάτω δημοφιλή και επιλεγμένα άρθρα για να αποκτήσεις μια αρχική ιδέα του περιεχομένου

Ποιος είναι ο Δημήτρης;

man-penfolds-winnery

Γεννήθηκα στη Δράμα και από μικρός ήμουν κυρίως φυτούλι. Τελείωσα πρώτος το Μαθηματικό της Θεσσαλονίκης, έκανα  μάστερ και διδακτορικό στο Λονδίνο. Δούλεψα για 10 χρόνια σε επενδυτικές τράπεζες εκεί, όμως κάποια στιγμή βρέθηκα αντιμέτωπος με το εξής δίλημμα. Να συνεχίσω να δουλεύω 12-14 ώρες την ημέρα και κάποια στιγμή στα 60 μου να πω: “Έγινα πλούσιος!” ή να επιστρέψω στην Ελλάδα να ζήσω μια πιο ουσιαστική αλλά λιγότερο αστραφτερή ζωή;

Επέστρεψα στην Ελλάδα στα 35 μου και ξεκίνησα να δουλεύω σε εγχώρια χρηματιστηριακή. Δίδαξα για ένα διάστημα και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κάποια χρόνια, ένα διαζύγιο και μια “ψιλοκαταθλιψούλα” μετά, άρχισα να βλέπω ότι μάλλον δεν είμαι εγώ πια για τα χρηματιστήρια. Πίσω στα θρανία, σπούδασα ψυχολογία (πάλι τελείωσα πρώτος…) σε πανεπιστήμιο του Λονδίνου, καθαρά από προσωπικό ενδιαφέρον. Μέχρι που το λίγο έγινε πολύ και αποφάσισα να αφήσω τη δουλειά μου και να ασχοληθώ με το νέο μου (και μάλλον το πρώτο μου…) πάθος.

Πλέον είμαι ψυχολόγος και πραγματοποιώ ομιλίες και διαλέξεις ως καλεσμένος δημόσιων και ιδιωτικών φορέων και οργανισμών και είμαι είμαι ομιλητής στο TEDx Αγίων Αναργύρων.

Έχω γράψει τα best sellers  Ψυχο-λογικές Σχέσεις, (τώρα  στην δωδέκατη έκδοση)  Ψυχο-λογικά Μυστικά (που μακάρι να γνώριζα νωρίτερα),(τώρα  στην δέκατη έκδοση) και τώρα το “Παράδοξο Μονοπάτι προς το Νόημα της Ζωής“, που βρίσκεται στην 10η χιλιάδα.

Ψυχο-λογικό blog

Συνενεντεύξεις μου στην τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδες και sites εδώ.

Πιστεύω ότι όλοι οι άνθρωποι είμαστε πολύπλοκοι και ταυτόχρονα τόσο απλοί. Είμαστε πολύπλοκοι καθώς ανά πάσα στιγμή είναι τόσα πολλά αυτά που μας αρέσουν και μας κεντρίζουν την προσοχή. Έχουμε ενδιαφέροντα, καθήκοντα, πολυάσχολα προγράμματα. Μας αρέσουν τα ταξίδια και ο καναπές μας, μας αρέσει η φύση και η τεχνολογία, λατρεύουμε τη θάλασσα αλλά και την ξαπλώστρα.

Ταυτόχρονα είμαστε τόσο απλοί αφού το μόνο πράγμα που όλοι πραγματικά επιζητούμε είναι να συνδεθούμε με τους άλλους ανθρώπους. Ο καθένας με τον πολύ δικό του, προσωπικό τρόπο.

Kids-in-Argentina-volunteering

Όλους αυτούς τους τρόπους προσπαθώ να εξερευνήσω και να φωτίσω σε αυτό το blog!

Αγαπώ τα ταξίδια και το κρασί (ειδικά το συνδυασμό τους…) Έχω ταξιδέψει σε περισσότερες από 80 χώρες και μοιράζομαι κάποιες από τις εμπειρίες αυτές εδώ μαζί σας.

Αν θέλεις να λαμβάνεις ΔΩΡΕΑΝ ενδιαφέροντα και ασυνήθιστα άρθρα, άφησε το email σου και άρχισε να λαμβάνεις  κάθε εβδομάδα. Τα υπάρχοντα άρθρα έχουν διαβαστεί περισσότερες από 10 εκατομμύρια φορές μέχρι τώρα!

Επικοινώνησε μαζί μου

Αν θέλεις να επικοινωνήσεις μαζί μου είτε για να συνεργαστούμε αλλά και οποιοδήποτε άλλο λόγο το email μου είναι: dimitris.flamouris@gmail.com

zen-garden-Koya