≡ Menu

10 συμβουλές ευτυχίας μέσα σε 2 λεπτά

Ψυχο-λογικό blog
Χαρά μοιρασμένη, δυο φορές χαρά!

Δέκα σύντομες συμβουλές ευτυχίας (που ίσως είναι δύσκολο να εφαρμόσεις στην πράξη…) αλλά αξίζει να τις διαβάσεις για προβληματισμό.

1) Μην ελπίζεις τόσο πολύ

Σταμάτα να ελπίζεις τόσο πολύ. Πάρε απόφαση πως τα πιο πολλά πράγματα στη ζωή σου θα πάνε στραβά. Ο γάμος σου, η δουλειά σου, οι διακοπές σου, τα παιδιά σου. Βλέπε το ποτήρι μισοάδειο και μετά νιώσε ευγνωμοσύνη, όποτε τα πράγματα, τελικά, δεν είναι καταστροφικά. Η ευτυχία σου εξαρτάται από τις προσδοκίες σου. Όχι από τις καταστάσεις που ζεις.

2) Μην παραπονιέσαι για τους άλλους

Μην παραπονιέσαι για το πόσο εκνευριστικοί ή ενοχλητικοί είναι οι άλλοι. Οι πιο πολλοί άνθρωποι δεν είναι κακοί. Είναι είτε στρεσαρισμένοι, είτε λυπημένοι, είτε πονεμένοι. Δεν έχουν πρόθεση να σε πληγώσουν. Απλά βιώνουν μεγάλη εσωτερική πίεση.

3) Σκέψου τον θάνατο

Σκέψου τον θάνατο. Πολύ. Όλοι θα πεθάνουμε. Έχε ένα κρανίο στο γραφείο σου για να το θυμάσαι. Έχεις πιθανώς, λιγότερες από 400,000 ώρες που σου απομένουν. Ο χρόνος σου τελειώνει.

4) Γέλα με τον εαυτό σου

Γέλα με τον εαυτό σου. Μη σε παίρνεις τόσο στα σοβαρά. Σταμάτα να πιστεύεις ότι είσαι ένας ανόητος βλάκας. Σκέψου κάτι πολύ πιο ευγενικό και καλοσυνάτο προς εσένα. Σκέψου πως είσαι ένας αξιαγάπητος χαζούλης.

5) Μίλα με τον εαυτό σου

Κάνε συστηματικά ραντεβού για να μιλήσεις με κάποιον, με τον οποίο δεν περνάς αρκετό χρόνο μαζί. Με τον εαυτό σου. Ρώτα τον εαυτό σου: Τι πραγματικά φοβάμαι; Τι με αγχώνει;

6) Μην προσπαθείς να σε κάνεις ευτυχισμένο

Μην κυνηγάς την ευτυχία. Το κυνήγι της ευτυχίας φέρνει μόνο δυστυχία. Εστίασε την ενέργειά σου στο να κάνεις κάποιον άλλον ευτυχισμένο.

7) Κατανόησε τον εαυτό σου

Μην αγαπάς τον εαυτό σου. Κατανόησέ τον. Δεν είσαι κακός άνθρωπος. Είσαι ταλαιπωρημένος, όπως όλοι μας. Συνειδητοποίησε πόσο έχεις υποφέρει και πόσο η ιστορία σου καθόρισε το ποιος είσαι τώρα. Δείξε συμπόνοια σε σένα.

8) Βρες μια άλλη προοπτική

Δες τον εαυτό σου, σαν να σε κοιτάζεις από το διαστημικό σταθμό, σε τροχιά γύρω από τη γη. Από αυτήν την απόσταση, πολλά από όσα σε ενοχλούν και σε απασχολούν έχουν το μέγεθος που θα έπρεπε πάντα να έχουν…

9) Πέτα το κινητό σου

Πέτα το κινητό σου στη θάλασσα. Τουλάχιστον για λίγο… Το κινητό σου κρύβει πολλούς κινδύνους. Πέτα το για λίγο και θα μπορέσεις επιτέλους να δώσεις την προσοχή σου και αλλού. Πχ στον σύντροφό σου, ή στους γονείς σου.

10) Παραιτήσου από την ιδέα του φυσιολογικού

Παραιτήσου από την ιδέα ότι θα έπρεπε να είσαι φυσιολογικός. Δεν υπάρχουν φυσιολογικοί άνθρωποι. Οι μόνοι φυσιολογικοί είναι αυτοί τους οποίους δεν γνωρίζεις καλά. Όλοι είμαστε περίεργοι. Και είναι πολύ εντάξει.

Bonus Tip: Διάβασε ένα καλό βιβλίο! :-))

Βασισμένο σε βίντεο του School of Life

Σου φάνηκε ενδιαφέρον το άρθρο που διάβασες; Τότε άφησε το email σου για να λαμβάνεις δωρεάν όλα τα νέα άρθρα!

Χαρά μοιρασμένη, δυο φορές χαρά!
{ 3 comments… add one }
 • ΣΟΦΙΑ ΑΓΙΑΣΟΦΙΤΗ April 11, 2021, 7:55 am

  I LIKE IT!

 • ΣΤΕΛΛΑ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ April 11, 2021, 9:02 am

  Εξαιρετικές συμβουλές , ευχαριστώ πάρα πολύ.Οι λιγότερες προσδοκίες από τον εαυτό μου και τους άλλους με βοηθούν να νιώθω ανακούφιση και περισσότερη γαλήνη μέσα μου.

 • ΑΣΠΑΣΙΑ ΤΣΙΚΝΑ April 11, 2021, 9:44 am

  Καλημέρα
  Πολύ όμορφο άρθρο και σοφό
  Είναι εποχή να χαμηλώσουμε τις προσδοκίες και τις απαιτήσεις μας.
  Θα σταθώ στο 6 κάνοντας μια ευχή « ας το ενστερνιστούν αυτό οι πολλοί για να έχουμε ελπίδα να είμαστε στους στόχους τους >>

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Χαρά μοιρασμένη, δυο φορές χαρά!